Aanleg

Vijver aanleggen

Een vijver straalt rust uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een grote groep mensen een vijver in hun tuin willen hebben. Wij kunnen voor u een vijver inrichten die helemaal naar wens samengesteld is. U heeft de keuze uit een natuurvijver waar u weinig onderhoud aan heeft, maar ook uit een zwemvijver, spiegelvijver of een koi vijver.


De natuurlijke vijver is de meest voorkomende vijver in Nederland en is prachtig in balans te maken met de omliggende tuin, zodat de tuin en vijver als het ware in elkaar overlopen.


Wie van zwemmen houdt, en graag een vijver in de tuin wil, kan eens na denken over een zwemvijver. Uiteraard is het, bij een zwemvijver, wel een must om een flinke ruime tuin te hebben. Zo lijkt een zwemvijver met een lengte van 10 meter groot, maar als u erin gaat zwemmen valt dat al snel tegen.


Een spiegelvijver is meestal een, rechtlijnige, ondiepe vijver zonder waterplanten. De spiegelvijver versterkt vaak de architectuur van uw woning. De uitgangspunten van een spiegelvijver zijn de lange recht lijnen en kraakhelder water.


Een koivijver is toch ook een vijver die veel mensen aanspreekt. Dat komt natuurlijk door de mooie kleuren die voor een koi zo kenmerkend zijn. Het zijn echter vissen die veel ruimte nodig hebben en daarom is de minimale afmeting voor een koivijver 10 kuub.


De vijvers kunnen met verschillende materialen, en op verschillende manieren, gebouwd worden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Kleine vijver