Onderhoud

Tuin onderhoudEr zijn verschillende vormen van tuin onderhoud. Net als kamerplanten, hebben uw planten in de tuin ook onderhoud nodig. Voor uw eigen tuinplezier raden wij u aan om in ieder geval één à twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, uw tuin te laten onderhouden.De tuin is een prachtig verlengstuk van uw woning geworden. Om de kwaliteit van uw tuin op peil te houden moet er wel enige aandacht aan worden besteed. Elke tuin vergt onderhoud, onderhoudsvrije tuinen bestaan niet, hooguit onderhouds-vriendelijke of onderhoudsarme tuinen.
Er zijn verschillende vormen van tuinonderhoud. Je hebt van die specialistische vormen van onderhoud zoals een tuin snoeien of het verwijderen van bomen. Hij verstaat de kunst om op de lastigste plaatsen een boom te snoeien of te verwijderen. Dit is een staaltje vakwerk. Dikke stam uit de grond verwijderen, afhankelijk van de grootte dan komt er een extern bedrijf met een kraan die de stam verwijdert. Bij grote bomen heeft u vaak een kapvergunning nodig van de gemeente. Bomen zonder kapvergunning omzagen kan leiden tot boetes.
Ook kunnen wij uw tuin een voor- of najaarsbeurt geven, respectievelijk zomer- en winterklaar maken. Wat houdt dit in? Blad ruimen, tuin omspitten, snoeien, onkruid verwijderen, bemesten en groenafval afvoeren. Eventueel bloembollen poten. Ook kunt u uw gazon laten behandelen, zoals verticuteren en bemesten zodat u een mooi gazon hebt in de zomer.
Periodiek onderhoud

Ook kunnen we periodiek onderhoud aan uw tuin verrichten.
Wij kunnen volledig uw tuinonderhoud doen maar het kan ook zijn dat uzelf uw gras maait en dat wij de rest van de tuin onderhouden. Zo kunt u altijd uw tuin in topconditie houden!
Wij hebben hiervoor verschillende onderhoudscontracten waarin wij samen met u uw tuin kunnen onderhouden.
Vakantieonderhoud?

In uw vakantie de tuin onderhouden? Dit is altijd mogelijk. Van maaien tot onkruid wieden.

Tuin ontwerp
Tuin onderhoud
Onkruidvrij